Kultur

Kristenforlag først ut i Sophie Elises bokklubb

– Det er en håndsrekning for boken, sier forlagssjef i Hermon som håper bokavtalen med Sophie Elise Isachsen kan bidra til salgsløft.

Rachel Hollis' selvhjelpsbok Det er løgn! er første bok ut i forfatter og influenser Sophie Elise Isachsens bokklubb Litt Sophie. Det er Hermon forlag som eier rettighetene i Norge, og influenseren har derfor inngått et samarbeid med det kristne forlaget.

– Hun var veldig begeistret for boken. Det var lett å si ja, vi er et lite forlag og har ikke kontrollerende ledergrupper som skal mene noe om alt. Hvis lagerassistenten synes det er greit, så er det greit, sier forlagssjef og grunnlegger Svein Andersen.

Lagerassistenten er hans egen omtale av seg selv, og for et pandemipreget forlag var den uventede drahjelpen fra en av landets største influensere, kjærkommen.

– Bare denne måneden har vi et omsetningstap på 60 prosent. I stedet for 15 kristne stevner med 1.000–3.000 deltakere hver, er det nå to med 200, forteller forlagssjefen.

– Så dette er en håndsrekning.

LES OGSÅ: Live Lundh om Rachel Hollis: – Banalt språk kan være et ærligere uttrykk for erfaring enn all verdens edle tanker

Oslo 20190912. 
Blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen deltar på morgenseminaret «Ny sakprosa til nye lesere» i regi av Foreningen !les og Tidsskriftet Prosa på Nasjonalbiblioteket i Oslo.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Med sin oppstartede bokklubb vil Sophie Elise Isachsen spre leseglede. Her fra et arrangement i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

– Overveldende interesse

«Litt Sophie» er et samarbeid mellom hovedpersonen selv og forlagshuset Strawberry, eid av Petter Stordalen. For et månedlig trekk på 299 kroner, sender Sophie Elise Isachsen en håndplukket bok til bokklubbens medlemmer hver måned. Slik vil hun inspirere til leseglede.

– I tillegg vil vi utover året gjennomføre arrangementer som lesesirkler, bokbad og andre morsomme arrangementer med fokus på leseglede både fysisk og på nett, forteller prosjektleder Marianne Vågan.

Litt Sophie har i dag like i underkant av 1.000 medlemmer. Vågan, som er digital utviklingssjef i Strawberry, kaller interessen «overveldende».

De trykker opp egne opplag av hver av bøkene Isachsen velger seg ut – med nytt design og for- eller etterord skrevet av henne selv, samt egne notater underveis. Litt Sophie har derfor kjøpt rettighetene til å trykke en egen utgave av den bestselgende selvhjelpsboken Det er løgn!, og Hermon forlag får royalties etter salg. Opplaget for den første utsendingen er på 700 eksemplarer.

– Kontraktdetaljer kan jeg ikke dele med deg, men det er en oppside for Hermon forlag, selvfølgelig, forteller forlagssjef Svein Andersen.

LES OGSÅ: – Hvis selvhjelpen er å alltid bli litt bedre, er den ikke relevant for den som virkelig strever, sier nevropsykolog

75 ganger større

Den amerikanske forfatteren og motivasjonstaleren Rachel Hollis har 1,8 millioner følgere på Instagram og har toppet New York Times' bestselgerliste for selvhjelpsbøker. Det er løgn!, boken Sophie Elise Isachsen mener gjorde henne til «en kulere person med bedre selvbilde», har solgt over fire millioner eksemplarer på verdensbasis.

– Fra vi startet å planlegge bokklubben har Sophie vært tydelig på at dette er ei bok hun ønsker å ha med, siden det er ei bok hun har hatt stor glede av og som hun gleder seg til flere får lest, forteller prosjektleder Vågan.

For til tross for internasjonal suksess, har ikke boken slått an her til lands.

– Vårt hovedmarked er den konservative delen av kristenheten, og det er ikke de Rachel Hollis snakker mest til. Vi håper dette kan gi et oppsving i salget. Både av den boken, men kanskje også av andre bøker, sier Hermon-sjef Svein Andersen.

Gjennom Instagram har i hvert fall Litt Sophie en plattform som når ut til langt flere enn hva Hermon gjør. Med sine drøye 19.400 instagramfølgere er bokklubben nesten 75 ganger større enn Hermon forlag og deres 260 følgere. Andersen håper det kan løfte forlagsfremtiden.

– Hun har veldig mange følgere og enda flere som snakker om og følger med på henne. Vi håper dette kan ha positive ringvirkninger for oss.

LES OGSÅ: Fra frelse til helse: – Psykologi erstatter kristendommen

---

Litt Sophie

  • Bokklubb der influenser Sophie Elise Isachsen hver måned sender ut en håndplukket bok til de betalende medlemmene. Et medlemskap koster 299 kr. per måned.
  • Bøkene trykkes opp i egne forlag, med eget design, for- eller etterord og egne notater underveis.
  • Per i dag har bokklubben like i underkant av 1000 betalende medlemmer.
  • Litt Sophie er et samarbeid mellom Isachsen og det Petter Stordalen-eide forlagshuset Strawberry.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur