Kultur

Bjørn og Sigvart samarbeider – viser til Knut Arild Hareide

Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland har i stor grad fulgt den samme karriereveien. For første gang legger de ut på veien sammen.

Hver for seg har de fulgt den samme veien; fra lokale Ten Sing-kor i Sauda (Bjørn) og i Stavanger (Sigvart), før begge fikk kontrakt med Kirkelig Kulturverksted.

I flere år var de blant selskapets bestselgere. Bjørn som selskapets ubestridte konge, Sigvart som kronprins. Erik Hillestad skrev Sigvarts tekster, og han finpusset Bjørns.

Senere har Bjørn Eidsvågs karriere gått til himmels. Sigvart har ikke hatt samme kommersielle suksess, men har uansett vært en toneangivende stemme i norsk pop. Begge har fått Prøysenprisen. Sigvart fikk Spellemannprisen i 1990 for albumet Stup. Bjørn har fått fire Spellemannpriser.

LES MER: Gåsehud av fadderordning

Viser til Hareide

Etter flere sommerkonserter med Lisa Nilsson, tar altså Bjørn Eidsvåg fatt på et to måneder langt samarbeid med Dagsland. De vil synge hver for seg, men også noen sanger sammen. Det er bandet til Bjørn Eidsvåg, med assistanse fra Torjus Vierli.

– Sigvart har en av Nordens flotteste stemmer, det er en fryd å jobbe med karen. Det vanker gåsehud hver gang. Nå blir det altså rikelig med gåsehud-muligheter i høst. Om ikke stemmen min er så sofistikert som Sigvart sin, så hender det at den når fram, sier Bjørn Eidsvåg i anledning høstens turné.

– Dette gleder jeg meg til, og for alle som har det som Knut Arild Hareide: «Når det gjelder musikk, så liker jeg alt fra Sigvart Dagsland til Bjørn Eidsvåg», så må jo dette være høstens riktige valg, sier Eidsvåg videre.

«Grønne av misunnelse»

Sigvart Dagsland legger ikke skjul på at det for ham er stor stas å skulle turnere med det han – i anledning turneen – kaller «en av vår tids store norske formidlere, med en låtkatalog som kan gjøre de fleste andre grønne av misunnelse.»

10. oktober starter den 16 konserter lange turneen i Mo i Rana. 8. desember avsluttes den på Kolbotn i Oppegård kommune.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur