Kultur

Eirik Raude ny sjef for Risør-festivalen

Eirik Raude er ansatt som ny festivalsjef i Risør kammermusikkfest – og det blir likevel festival i 2017.

For en måned siden avsluttet Risør Kammermusikkfest samarbeidet med kunstnerisk leder Lars Anders Tomter. Før det hadde festivalsjef Per Erik Kise Larsen og kunstnerisk leder Henning Kraggerud sluttet, og styreleder Paul Rabl trakk seg.

Med så mange nøkkelpersoner ute av festivalen, valgte styret å avlyse festivalen i 2017.

Krise

Ny styreleder Ragnhild Plesner fortalte om administrativ og organisatorisk krise. Nå forteller hun at det likevel blir avholdt festival til sommeren.

- Den kan bli litt annerledes enn i 2016, antagelig litt mindre og med noen nye ideer og presentasjonsformer. Men det blir en festival med den vanlige, høye kvalitet og med meget gode musikere, sier hun.

KOMMENTAR: Kammermusikken lever som aldri før

Perkusjonist

Den nye festvalsjefen tiltrer om kort tid. Eirik Raude (43) er klassisk perkusjonist (slagverker) og var i ti år ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester før han med stor suksess valgte frilans-livet.

-Risør kammermusikkfest er en unik festival med sitt utrolig høye kunstneriske nivå og intime atmosfære. Jeg har selv deltatt som musiker på fire festivaler, og konsertene i Risør kirke er noen av mine gjeveste øyeblikk som musiker! Jeg er glad og stolt for at jeg nå skal få lov til å jobbe sammen med stab og frivillige for å bringe festivalen videre, sier Eirik Raude.

LES OGSÅ: Modig og sviskefritt på Andsnes nye festival

Bred erfaring

Eirik Raude har vært solist med flere av verdens ledende orkestre, blant annet Berlinerfilharmonikerne og Los Angeles Philharmonic. Han har også omfattende erfaring fra musikkproduksjon.

Han har vært kunstnerisk leder for Vinterfestspillene i Bergstaden og kursleder og pedagogisk tilrettelegger for Ungdomssymfonikerne. Eirik Raude har bidratt ved en rekke tverrkunstneriske produksjoner, i flere av dem som initiativtager. Produksjonene har ofte vært kombinasjoner av samtidsmusikk med andre kunstneriske uttrykk, som dans, teater og visuell kunst. Han har også arbeidet mye med formidling av musikk til barn og unge.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur