Kultur

Kristne forlag prøvde å redde Vivo

Flere forlag gikk sammen for å redde den kristne bokhandler-kjeden, men ble slått på målstreken av Norli.

Fredag ble det kjent at Norli-kjeden kjøper opp den kristne bokhandlerkjeden Vivo, som ble slått konkurs i forrige uke.

Nå forteller en gruppe bestående av de største kristne forlagene at de gjorde et helhjertet forsøk på å redde Vivo-kjeden.

– I et kirkelig landskap ofte preget av konfliktlinjer, klarte en bredt sammensatt konstellasjon innen den kristne forlags, bokhandler- og mediebransjen, på få dager å sikre finansiering slik at vi var med i siste budrunde på Vivo-kjeden som en reell konkurrent til Norli Libris, skriver gruppa i en pressemelding.

Gruppa besto av Lunde forlag, Hermon forlag, Bibelselskapet/Verbum, Mentor Medier og Kyte Bok AS.

LES OGSÅ: Slutt for Vivo

Vil utvide samarbeidet

Nå håper gruppa at samarbeidet kan utvikles videre for å utvide kristenmarkedet.

– Selv om en bokhandlerkjede som for oss var meget viktig nå er borte, tror vi både at det er et marked for kristne bøker i kjeder som Norli, og vi tror det er et marked for kristne bokhandlere i noen byer. Vi håper det vil melde seg lokale driftere av kristne bokhandlere flere steder, skriver gruppa i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kristne forlag melder interesse for Vivo-oppkjøp

Spennende profil

Administrerende direktør i Norli-kjeden, John Thomasgaard, sa fredag til Vårt Land at kjeden planlegger å opprettholde drift av syv butikker, mens de resterende sannsynligvis vil bli avviklet.

– Kjedens kristne profil synes vi er spennende, og vil videreføre den i best mulig grad, på et bærekraftig nivå, sier Thomasgaard.

Dette har også gruppa som prøvde å kjøpe Vivo, lagt merke til.

– Det at han også ser potensial for denne type bøker i alle de 160 butikkene i Norli-kjeden, kan åpne for spennende muligheter for oss, skriver de kristne forlagene.

De ønsker også å minne om at kundene har makt.

– Dersom du etterspør en bok i en hvilken som helst bokhandel, og de ikke har den, har bokhandelen plikt til å skaffe boka du etterspør. Vi oppfordrer lesere av kristenlitteraturen til å bruke denne makta.

De oppfordrer nå sine kunder til å støtte opp om de kristne bokhandlene som ikke var rammet av Vivo-konkursen.

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur