Kultur

Skal synge seg gjennom alle julesalmene

– Julesalmene er godt kjent for de fleste, men vi får aldri sunget alle. Nå synger vi oss gjennom både de kjente og kjære – og de nye, sier Hans Olav Baden, kirkemusiker i Holmlia kirke.

2. juledag kan alle være med og synge seg gjennom alle de 46 julesalmene i salmeboken i Holmlia kirke. Etter stor suksess i fjor, gjentas Julesalmene minutt for minutt, et prosjekt inspirert av NRK-suksessen Salmeboken minutt for minutt.

– 2.juledag er normalt ikke en veldig godt besøkt gudstjenestedag. I fjor tidoblet vi besøket sammenlignet med året før, sier en begeistret Baden.

Nå håper han nok en gang å fylle kirka med sangglade folk, og beregner at det tar tre timer å synge seg gjennom julesalmene.

LES OGSÅ: Går ikke i kirken – satt salmefast

Ny salmebok

Klokken 11 synges første salme, Et barn er født i Betlehem (nr 27), og det synges kontinuerlig til alle de 46 julesalmene i Norsk salmebok er gjennomgått. Man kan være med og synge alle, eller komme og gå når det passer. Siste salme er en av de nye i salmeboken, Carolas Häggqvists Himlen i min famn.

Solister, musikere, Holmlia Tween Sing og et prosjektkor deltar.

Det blir servering av Julesalme-Sodd i kirkestua for de som ønsker en matpause underveis. Det er også utarbeidet et aktivitetshefte med oppgaver knyttet til julesalmene som barna kan jobbe med underveis.

LES OGSÅ: Karaoke skal redde salmeskatten

Varmer opp på Facebook

På menighetens facebookside «Julesalmene minutt for minutt» varmes det opp til 2. juledag med en julesalme-adventskalender. Gjennom adventstiden er det daglig lagt ut en faktatekst og en video med en julesalme.

– Det synges mindre både i skolen og ellers. Allsang forekommer snart bare på fotballstadion og i kirken. Vi ønsker å styrkens rolle som allsangforvalter, og har et rikt materiale i julesalmetradisjonen. Den nye salmeboken inneholder også nytt stoff som beriker tradisjonen, og som vi må lære oss, sier Baden.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur