Kultur

Frederikkeprisen til Herbjørg Wassmo

Tildelt Sanitetskvinnenes hederspris for å ha gitt stemme til sårbare kvinner.

Forfatteren Herbjørg Wassmo er tildelt Sanitetskvinnenes hederspris for å ha gitt stemme til sårbare kvinner.

Wassmo hylles for å ha satt kvinners livsvilkår på dagsorden, for å dele personlige erfaringer og for å gi stemme til sårbare jenter og kvinner gjennom sitt forfatterskap og deltakelse i offentlig debatt.

Stemme til incestofre. – Ved siden av å ha en sterk stemme gjennom sine bøker, er prisvinneren også en tydelig og viktig aktør i det offentlige ordskiftet på vegne av sårbare kvinner. I tillegg har hun delt personlige erfaringer og gjennom det gitt ansikt og stemme til incestofre, sa Sanitetskvinnenes organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland i sin tildelingstale lørdag.

Gir bort pengene. Den årlige prisen deles ut til personer utenfor organisasjonens egne rekker som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor Sanititetskvinnenes formål og strategiske områder. Vinneren får en skulptur av Norske Kvinners Sanitetsforenings grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, et diplom og 100.000 kroner. Pengene er ikke til personlig bruk, men skal gå til et formål innenfor N.K.S. sine arbeidsfelt som prisvinneren velger. Wassmo vil gi pengene til Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO).

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur