Kultur

Thor Gjermund Eriksen ny kringkastingssjef

– Dette er er Norges viktigste mediejobb, sier han.

– Ansvaret er stort, men det er ikke umulig, for det jobber så mange flinke folk her, sa Eriksen da han ble presentert på en pressekonferanse i Store Studio i NRK tirsdag ettermiddag.

– Viktig jobb. Den tidligere konsernsjefen i Amedia overtar etter Hans-Tore Bjerkaas, og får en årslønn på 2,4 millioner kroner og beskjedne tre måneders etterlønn den dagen han slutter.

– Dette er Norges viktigste, mest krevende og morsomste mediejobb. Det var bare denne stillingen som kunne få meg til å slutte i jobben som leder i Amedia, sa Eriksen en time etter at NRK-styret hadde ansatt ham.

Fikk ros. Styreleder William Nygaard i NRK omtalte Eriksen som en innsiktsfull og profesjonell leder, ja «en av landets fremste».

Eriksen takket for rosen ved å spørre om en slik person virkelig finnes.

– Jeg har masse å lære om NRK. Jeg skal bruke tid til å bli kjent med organisasjonen og dens styrker. Utfordringene skal vi bruke litt tid på, for jeg har bare vært her en times tid. Men vi vet at allmennkringkastingsoppdraget skal videreføres, vi har et ansvar for språk og kultur, og vi skal fortsatt ha et samsvar mellom å ta vare på det smale og det å samle det norske folk, der NRK har en unik posisjon, sa han.

Eriksen var en av fem søkere til stillingen. Blant de andre var også programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur