Kultur

Muhammed-film på trappene

Filmregissøren Erik Clausen vil lage spillefilm om den brennhete situasjonen etter at Jyllands-Posten publiserte de 12 Muhammed-karikaturene.

Jeg holder på å skrive et filmmanuskript om Muhammed-tegningene og hele bakgrunnen. Det er fantastisk spennende, sier Clausen til Berlingske Tidende.

Filmen foreløpig ikke kommet lenger enn til manuskriptet, men Clausen sier han kan «merke at det ligger en historie her». Han er opptatt av at menneskene i krisen skal komme fram, og tror ikke det blir noen problem å finne noen:

Det er noen naive tegnere, som kanskje ville tjene noen kroner ekstre. Det er en konspiratorisk kulturredaktør som visstnok har fingrene i mange høyrefløyaktiviteter. Det er noen imamer som reiser rundt og puster liv i ilden. Og så er det 130 mennesker som har mistet livet, sier Clausen.

Ifølge Berlingske Tidende er planen at opptakene også skal utføres i Midtøsten. 64-åringen avviser at han går politisk ærend med filmen, og sier at han synes det var en feiltakelse av Jyllands-Posten å trykke tegningene.

Jeg lager ikke en pedagogisk film, jeg lager humoristiske og anarkistiske filmer. Når noen synes at mine filmer er venstrevridde og politisk korrekte, er det noe de selv legger i det. Nå dykker jeg ned i dette, og så vil tiden vise hvor historiene ligger, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur