Kirkepolitikk som botemiddel mot kirkepolitikk

Det er mye fornuftig i organisatoriske argumenter, men i en kirke er det andre normative kilder enn flertallsmeningen. Hvis ikke hadde det ikke vært en kirke.

KIRKEMØTET: – Det som sto tydeligst igjen for meg, er hvor dype de kulturelle, teologiske, geografiske og sosiologiske kløftene i Den norske kirke er, skriver Åste Dokka. Her biskopene Herborg Finnset og Sunniva Gylver under åpningsgudstjenesten.
Publisert Sist oppdatert

Årets Kirkemøte er nå historie, og det var et kirkemøte som vil komme til å gjemme seg i skyggen av andre kirkemøter. Ingen store kontroverser ble avgjort. Men noen av sakene var det knyttet debatt og følelser til.

Åpen folkekirkes (ÅF) forslag om å endre valgordningene i Den norske kirke var blant dem, selv om det tidlig ble klart at de ikke kom til å få gjennomslag for sitt syn. Forslaget innebar at det ikke lenger skal stilles lister til kirkevalget fra Nominasjonskomiteene i bispedømmene. Forslaget falt, og Kirkemøtet holder fast ved dagens ordning: Bispedømmerådene fortsetter å nedsette komiteer som lager lister, og i tillegg kan andre sammenslutninger stille egne lister.

Det endte altså med et nei til å legge ned den totalt upolitiske og uforutsigbare nominasjonskomiteens liste. Kan det rett og slett være et uttrykk for at kirkepolitikere ikke vil drive kirkepolitikk?

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS