Vi spiser dobbelt så mye kjøtt – vil forby dumpingpriser
På 1950-tallet spiste vi i snitt 35 kilo kjøtt i året. Nå er vi oppe i 75 kilo. – Forby dumping-prisingen på kjøtt, krever Framtiden i våre hender.
– Samboeren min og jeg har innført én vegetardag i uka. Det er en fin måte å bruke opp grønnsaker som holder på å bli for gamle, sier Charlotte Udnæs, som er ute og handler på Rema 1000 i Oslo.
Erlend Berge
Noen slutter helt å spise kjøtt. Men mange av oss spiser stadig mer.
Siden begynnelsen av 1950-tallet har kjøttforbruket per person økt fra 35 kilo i året til 55 kilo i 1999 og 75 kilo i snitt i 2014, viser tall fra Helsedirektoratet.
– Samboeren min og jeg har innført én vegetardag i uka. Det er en fin måte å bruke opp grønnsaker som holder på å bli for gamle, sier Charlotte Udnæs, som er ute og handler på Rema 1000 i Oslo.