Stadig
 færre
 rundt grøtfatet

De norskættede pensjonistene har flyttet ut av Chicago. Innvandrere og hipstere har inntatt sentrum. Hvem skal spise rømmegrøt i Minnekirken nå?

Det er «Grøt Fest» i Minne­kirken i Chicago, og ameri­kanske Collin Preszler smaker på rømmegrøt for første gang. F.v. Andy (Andreas) og Aslaug Bruli, Karin Moseid, Afra Lucas, Collin Preszler og Sigrunn Rafos Hulburt.
Det er «Grøt Fest» i Minne­kirken i Chicago, og ameri­kanske Collin Preszler smaker på rømmegrøt for første gang. F.v. Andy (Andreas) og Aslaug Bruli, Karin Moseid, Afra Lucas, Collin Preszler og Sigrunn Rafos Hulburt.
Linda Olsen serverer grøt til Thomas Maxson.
Linda Olsen serverer grøt til Thomas Maxson.
– Når du er i et annet land, er det viktig å integere litt både fra der du kom fra og der du er. Jeg er urnorsk, men kaster ikke vrak på Chicago, sier Kari Diesen-Dahl, president i Minnekirken. Hun mener det går an å være en kirke for alle, men samtidig holde på det norske.
– Når du er i et annet land, er det viktig å integere litt både fra der du kom fra og der du er. Jeg er urnorsk, men kaster ikke vrak på Chicago, sier Kari Diesen-Dahl, president i Minnekirken. Hun mener det går an å være en kirke for alle, men samtidig holde på det norske.
Minnekirken i Chicago.
Minnekirken i Chicago.
Publisert Sist oppdatert

CHICAGO: Collin Preszler ser litt usikker ut. Foran ham står en tallerken med litt klumpete, hvit grøt som glinser av fett. Ved siden av har han knekkebrød med spekemat. Han strør et tykt lag forhåndsblandet sukker og kanel over rømmegrøten før han smaker.

– It’s good! It’s sweet and rich, smiler han.

Grøt og Max Manus

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP