Helg

I lobbyen på et bedre hotell i Cochin i India, noen meter fra meg, sitter en moderne antrukket mann i sporty kortermet skjorte, shorts og joggesko. Ved hans side en kvinne i burka med knapt synlige øyne. På fanget har hun en lap-top som er aktivt i bruk.

I Agra, på vei fra et tidlig morgentog til en ventende bil. En ung mann med elefantfot tar seg rundt på en rusten sykkel. Han blir overlykkelig for å få frokostpakken vi har fått med oss fra hotellet og restene fra serveringen på toget som vi ikke orket å spise opp.

En fattig skopusser blir vennlig avvist tre ganger. Mine sko er nye og ikke egnet for skosverte. Rett foran bilen stuper han likevel ned foran beina mine og begynner å pusse skoene. Jeg hopper til side med en brysk mine og setter meg inn i bilen.

Ved flere anledninger ber guidene oss om ikke å stoppe for å kjøpe noe av overivrige selgere eller gi til de fattige. På et sted vi overnattet ble det foreslått hva som ville være passende tips, men at vi ikke må være misforstått rundhåndet med hva vi gir til folk, da det kan skape en ubalanse i lokalsamfunnet rundt oss.