Search magnifying glass

1754 resultater for "geir-ove-fonn"

Bistandsprosenten overlevde sterke krav om kutt, i et år preget av koronapandemi og økonomisk tilbakegang. Noe annet ville vært totalt uakseptabelt for regjeringspartner KrF.

Kvinner, fattige, barn og eldre rammes uproporsjonalt hardt av koronaviruset. Økende ulikhet er blant de mest skremmende konsekvensene. Det kan gi mer sult, færre barn på skolen, og flere konflikter.

Tyrkia har lenge hatt ambisjoner om å bruke humanitær innsats som redskap for større regional og global innflytelse. Koronaviruset styrker strategien.

Det handler om nasjonal stolthet, økonomiske muskler og storpolitisk maktkamp når verdens to mest folkerike stater har hatt sine mest dødelige sammenstøt siden 1967.

NRKs rolle som allmennkringkaster er eksepsjonelt viktig i kritiske situasjoner som denne. Da skal man ikke ha for mange stygge bom som i tirsdagens Debatten, skriver Geir Ove Fonn i denne kommentaren.

Koronaviruset har utløst et globalt stemningsskifte uten sidestykke, der frykt veksler med håp. Det minner meg om mitt flyktige møte med en smilende Nikita Khrusjtsjov, i Bergen sommeren 1964.

Norge og verden kaster rekordstore statlige midler inn i en viruspreget økonomi. Krisepakkene er dyr nødhjelp, men trolig billig i lengden.

Koronaviruset har blandet seg inn i israelsk valgkamp, der også selve demokratiet viser sykdomstegn: Israelernes støtte til organisasjons- og ytringsfrihet er på vei ned.

Koronaviruset har hatt langt mindre spredning enn fryktet i afrikanske land. Skadevirkningene av pandemien kan likevel bli store, og som vanlig: Verst rammes de svakest stilte.

Sverige håpet at et nasjonalt traume ville få sin definitive avslutning da sjefanklager Krister Petersson onsdag la fram løsningen på Palme-drapet. Det ble i stedet en skuffende pressekonferanse, uten nye bevis.

Annonse
Annonse

Mer fra: