Nyheter

Knamann ble kaffemann

Å drive kaffebar er ingen kaffepause for Thomas Jørgensen, baristaen som er utdannet fysioterapeut. Da han fikk besøk av Egil Svartdahl, måtte han svare på om kaffe er et kall.

SANDNES: - Vi må ha hjertet i det vi gjør. I tillegg må vi kunne det tekniske med å lage kaffe. Den kombinasjonen gir en god kaffe, og her skal vi være gode, sier Thomas Jørgensen.

Søndag kan du se hvordan det gikk da Egil Svartdahl fikk prøve seg bak kaffemaskinen i «Pastor på prøve». Pastoren tilbrakte to dager hos ekteparet Jørgensen på Benk kaffebar i Sandnes.

- Jeg ble imponert over hvor fort Svartdahl lærte seg deler av baristakunsten. Det tar mer enn to dager for å bli utlært, men han viste stor interesse og engasjement for kaffekunsten, sier Thomas Jørgensen.

LES MER: Kaffe skjerper hukommelsen

- Hva kjennetegner en god barista?

- For å være flink skal du være en menneskekjenner. Du skal finne ut hva kunden ønsker og hvilke smaker personen liker. Du skal også kunne lage god kaffe, for på en kaffebar koster en kopp kaffe relativt mye. Derfor skal en god barista levere sitt aller beste hver gang, sier han.

- Hvordan kom Svartdahl i kontakt med dere?

- Noen i redaksjonen hans kjente til oss og kaffebaren i Sandnes, og derfor hadde han lyst å lære mer om å lage god kaffe. Og det håper jeg han lærte.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter