Bedre mat, bedre livskvalitet

Lukta av hjemmelaget mat fra kjøkkenet, gir beboerne på Rødtvet sykehjem mer glød i kinnene. – Jeg er for gammel til å være sunn og vil ha den maten jeg liker best, sier Jan Stangeland (80).

Publisert Sist oppdatert

Det ropes stadig varsko over maten som serveres på sykehjem og omsorgsentre for eldre her i landet. Sykehjemkjøkken legges ned, mat kommer langveisfra i vakumpakning og medvirker til at mange eldre spiser for lite.

I Oslo stod hver tredje beboer i kommunale sykehjem i fare for å bli underernært, viste en undersøkelse fra 2013.

I fjor høst signaliserte regjeringen at de ville bedre mattilbudet for eldre. Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet, var ikke i tvil om at god matomsorg ville redusere medisinbruk og gi bedre livskvalitet. I kvalitetsreformen «Leve hele livet», som trådte i kraft 1. januar, utgjør mattilbudet en vesentlig del.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS