Glede over daggammel kneipp

For å bake kneipp trenger du fem-seks ­ingredienser der de viktigste er sammalt hvete, gjær og vann. Merete Thomassen lar seg inspirere av dette i sin hverdagsteologi.

Merete Thomassen spiser­ kneippbrød, og prøver samtidig­ å kontrollere inntaket av karbo­hydrater. – Det er så mye å skamme seg over. Gleden ved det ordinære livet kan vi også kjenne i det daggamle kneippbrødet fra brødboksen, sier hun.
Publisert Sist oppdatert

På tidlig 1900-tall var kneipp­brødet den nye helsekosten fra kontinentet. Det inngikk etter hvert i oslofrokosten som grunnstoffet i kostholdet for barna fra gråbeingårdene. Gi oss i dag vår daglige kneipp, er en bønn Merete Thomassen kunne ha skrevet. Også på Nøtterøy der hun vokste opp i en søskenflokk på åtte var kneippen grunnplanken. Universitetsteologen bor i dag i det som var arbeiderstrøket Sagene.

I likhet med Oslo-bydelen har 52-åringen vært på en klasse­reise som burde tilsi mer avanserte brødvaner. Men kneippen følger henne. Nå er boka her som bygger på kommentarene på side 3 i Vårt Land. Gud til hverdags er tittelen som er skrevet på et laken som henger til tørk.

– Frisk luft opptar meg, sier hun – kanskje i en slags overført betydning.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS