Var det Guds vilje?
Den nye Kanye West-dokumentaren gir mat for teologer så vel som psykologer. – Ta med menigheten, og kjør debatt, skriver Vårt Lands anmelder.
MYTE: «Tro kan flytte fjell. Tro kan føre til toppen av fjellet. Men hva om det var feil fjell? Kanye Wests liv er en slags myte om dette», skriver Vårt Land-anmelder Kristine Hovda
Michael Wyke
Kanye West har på mange måter fungert som Amerikas hoffnarr, helt fra starten av sin karriere. I femten år har rapperen preget den internasjonale populærkulturen, gjennom sin musikk, gjennom sine stadige, kontroversielle utspill i media, gjennom ekteskapet med Kim Kardashian og gjennom det tilsynelatende vennskapet med Donald Trump. Det er vanskelig å få helt taket på ham, også for fansen.
Anmeldelsene av Jeen-yuhs, den fire og en halv time lange dokumentaren om rapperen og fenomenet Kanye West, som ble sluppet på Netflix i tre deler løpet av februar og mars, har så langt konsentrert seg som den første tredelen, som handler om Wests gjennombrudd med albumet College Dropout i 2004.
Det ser ut til at mange har vært utålmodige etter å anmelde miniserien så raskt som mulig, før alt var gjort tilgjengelig. Det er synd, for det er dokumentaren som helhet som virkelig er interessant.