Musikk

– Dette er en barnegospelrevolusjon

Vanligvis er det nordmenn som blir imponert over amerikanerne, men slik er det ikke for gospelstjernen Myron Butler. Han har aldri sett noe som ligner Soul Children festivalen.

Myron Butler er ingen hvemsomhelst. Han har vunnet den kjente amerikanske musikkprisen Grammy Awards. Sangene hans klatrer høyt på hitlisten Billboard. Butler samarbeider med Kirk Franklin og er en av USAs fremste urban gospel/lovsangsartistene i USA.
– Soul Children er en revolusjon. Jeg har aldri sett noe så stort som dette for barn noe sted i verden. Det er en barnegospelrevolusjon, sier Butler svært begeistret.

Soul Children gikk av stabelen i pinsehelgen. 78 kor fra hele Norge med 1500 unge sangere deltok.

Gospellyst. Bulter er spesielt imponert over norske barn og unges lyst til å synge gospelmusikk.
– Det er helt utrolig og svært uvant for oss, sier Butler.
Gospelartisten forteller at amerikanske barn er lite interessert i å synge i gospelkor. Han tror mange har hatt negative opplevelser med gospel i barndommen.
– De liker hip, hop og Britney Spears. Få har lyst til å synge i gospelkor. Du klarer kanskje å samle 20 eller 50. Men 1500, mann! Det er jo helt ekstremt!

Misjonskor. Butler forteller at det er en selvfølge at de som synger i et kor er kristne.
– Å tenke på koret og korets medlemmer som en misjonsmark er veldig bra. I USA skjer det aldri. Der er det bare troende som synger gospel.  Men dere nordmenn elsker gospelmusikk, Det er svært uvanlig for oss.
– Tror du dette kan spre seg til andre USA?
– Ja, når jeg er her på festivalen blir jeg imponert over at det er så mange med.  I USA kan du samle mange til en leir, men da må det være et variert program. Det eneste ungene gjør her er å synge og synge og synge og synge gospel. Ikke noe annet.  

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk