Nyheter

KrF-historiker: - Kan partileder Høybråten leve med fjernet troskrav?

Solhjell: Ingen Høybråten-signal om at han ønsker bekjennelseskravet bort.

Kåre Olav Solhjell som har skrevet KrF-historien, kommenterer forslaget om å fjerne  bekjennelseskravet - i et intervju i Klassekampen lørdag. Han sier:

- Det skal bli interessant å se om Dagfinn Høybråten vil fortsette som partileder hvis denne endringen går gjennom. Han har ikke gitt noe tegn til at han ønsker en slik utvikling velkommen. I stedet ønsker han nok å holde fast ved partiet som det er, og bygge partiet på samme grunnlag som før, sier Solhjell.

LES OGSÅ: KrF-utvalg vil fjerne bekjennelsesparagrafen

- Spørsmålet er om en slik fornying også vil medføre at man må stille med et nytt mannskap, som tydeligere lar seg identifisere med den slik nyorientering”, mener KrF-historikeren.

LES OGSÅ: Sultan: - Lettere for muslimer å velge KrF uten kristent troskrav

Høybråten sa til TV2 i februar at «Jeg tror vi har lite å tjene på å fjerne denne paragrafen, men vi kan åpne for en diskusjon om vi kan formulere den på en nnen måte.»

Høybråten har fra sin ferie ikke kommentert innholdet i forslaget fra strategiutvalget. Men han har sendt ut en skriftlig kommentar om prosessen, og den kommentaren lyder slik:

«En tydeliggjøring av partiets kristne verdigrunnlag og formuleringen av krav til tillitsvalgte er en viktig del av strategiprosessen i partiet. Utvalgets samlede innstilling som kommer seinere i høst og strategiopplegget fram mot kommende valg, vil bli grundig behandlet i partiets organisasjon og styrende organer. Der vil det være viktig å komme fram til konklusjoner som kan virke samlende og mobiliserende i hele Kristelig Folkeparti.»

LES OGSÅ: Sterk ordbruk i KrF-debatt

Tungesviks ja. En av dem som gir en klar støtte til å fjerne bekjennelseskravet, er den mangeårige stortingsrepresentanten for partiet, Hans Olav Tungesvik, selv fra Hordaland der fylkeslaget sterkt har advart mot å fjerne bekjennelseskravet.

Til Vårt Land sier Tungesvik:

– Det er et rett skritt av strategiutvalget. Dette vil gjøre at partiet vil favne videre blant alle som ønsker å styrke verdigrunnlaget i samfunnet. Dessuten blir det ivaretatt at et partiet tydeliggjør forskjellen fra et trossamfunn, sier Tungesvik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter