– Siden 22. juli har nærmere 900.000 mennesker vært innom Oslo domkirke. Mange av dem er blitt glade i kirken. Nå ønsker vi å invitere tilbake til noe som kan være med å gi håp i en vanskelig tid, sier prest i Stortinget og i Trefoldighetskirken, Per Arne Dahl.

Onsdagene 7. september og 14. september og torsdag 22. september inviterer Domkirken og Trefoldighet menighet til tre foredrag med musikalsk innramming i Domkirken.

– Vi ønsker å nå fram med noe for tro og tanke, sier Dahl som skal holde foredragene.

LES MER: Alle sakene om terrorangrepene

7. september er temaet Ondskap tærer, godhet nærer. Dahl vil da snakke om ondskap, ensomhet og fellesskap. 14. september er tema Lidelsens gåte og Guds fravær, med et eksistensielt fokus på Jærnbyrden av Gabriel Scott. Gi håpet rom i denne tid hvor langt du enn er nede! er temaet 22. september, hvor Dahl vil snakke om hvordan man kan reise seg etter en rystelse.

På troen løs. – Tragedien 22. juli går ikke bare på helsa løs, men kan også gå på troen løs for en del mennesker, sier Dahl. Til mandag 24. juli ble han kontaktet av NRK og bedt om å lage en ny morgenandakt etter hendelsene i Oslo og på Utøya.

– Far til Utøyas mor, Monica Bøsei, har gitt meg tillatelse til å fortelle at han ringte meg umiddelbart etter andakten. Han sa at han var redd for å miste barnetroen sin etter det som var skjedd. Jeg tror mange opplever en konflikt mellom den kjærlige Gud som skal ha all makt i himmel og på jord, samtidig som en slik tragedie kan finne sted. Vi som arbeider i kirken kan også stille oss slike spørsmål, sier Dahl.

– Ba til Gud. – Samtidig har Anders Behring Breivik gitt uttrykk for at han bad til Gud om å lykkes med sine terrorplaner. Jeg forstår godt at dette fører til at mennesker anfektes i sin tro, og dette er et av temaene vi skal ta opp, fortsetter Dahl.

Han håper at man gjennom de tre kveldene skal bidra til å gi hverandre livsmot.

Musikeren Sigmund Groven på munnspill og domorganist Kåre Norstoga på orgel besørger den musikalske innrammingen. KPK