– Vi setter stor pris på at biskopen ønsker å møte oss, sa Sverre Langeland, talsmann for Carissimi-underskriverne i Bjørgvin, like før møtet begynte.

20 prester. Møtet mellom biskopen og Carissimi-prestene finner sted i Sandviken i Bergen, der Langeland er prest. Omkring 20 prester har sagt at de kommer til møtet torsdag kveld.

Halvor Nordhaug er den av biskopene som har gått lengst for å imøtekomme opprørsprestene. Nordhaug, som selv har et konservativt homofilisyn, har understreket at han ikke kommer til å reise avskjedssak mot prester som ikke har nattverdfellesskap med biskopen under visitaser. Han mener heller prestene i stedet bør holde seg borte fra hele gudstjenesten.

Skam? Dette var ikke godt nok for Carissimis nasjonale talsmann, Dag Øivind Østereng:

«Hvorfor skal det egentlige problemet usynliggjøres? Den slags usynliggjøring viser bare hva slags skamlegging biskopene driver med,» skriver han i et innlegg på verdidebatt.no. Han hevder at Nordhaugs forslag til sameksistens påfører Carissimi-prestene skam. Dette fikk Nordhaug til å si at Østereng overreagerer.

Uforsonlig. Til tross for den uforsonlige tonen i debatten den siste tiden, ser Bjørgvin-talsmannen fram til kveldens møte.

– Jeg er spent på hva biskopen har å si oss, sa Sverre Langeland før møtet med biskop Nordhaug.

Vårt Land kommer tilbake med mer fra møtet.