«Fødselsveene kom til henne under et palmetre, og hun sa: Å, hadde jeg bare vært død før dette, og gjemt og glemt (...) Vær ikke lei deg, Herren har latt en bekk strømme for dine føtter».

Dette vil sokneprest Klara Vogl lese opp fra Koranen når hun fredag holder preken på skolegudstjenesten i Ellingsrud kirke i Oslo. Opprinnelig skulle elever lese teksten fra Koranen, men da sa foreldrene kraftig fra, ifølge NRK:

– Jeg har ikke noe imot at min datter lærer om islam, men jeg har noe imot at hun skal forkynne fra Koranen uten at jeg vet om det, sier Elisabeth Sjølie.

Hun sier til NRK at hun nå vil melde ut både seg selv og barna fra Den norske kirke.

– Nå har jeg mistet all tillit til kirken. Dette er for dumt. Jeg har ikke tillit til at de kan være noe til noen slags verdi, verken for meg eller ungene, sier Sjølie.

DISKUTER PÅ VERDIDEBATT: Kan man lese fra Koranen under julegudstjenesten?

Ønsket å aktualisere. Vogl forklarer til Vårt Land at Koran-teksten ikke skulle leses likestilt med bibeltekst i gudstjenesten, men som en aktualisering. Vogl vil ta utgangspunkt i en tekst i Matteus som beskriver omstendighetene rundt Jesu fødsel og vismennene som hadde fått høre at det var kommet en ny konge til verden. Hun understreker at Ellingsrud er et flerkulturelt område.

– Jeg ønsker å si at det er mange som har hørt om Jesus, men også mange som ser annerledes på det. Dette blir en del av prekenen min i morgen.

Sognepresten sier at hun forstår at foreldrene reagerte på at elever ble spurt om å lese fra Koranen, uten at foreldrene var involvert. Nå leser presten Koran-teksten selv i forbindelse med prekenen.

– Er det aktuelt for deg å gjøre dette igjen?

– Det vil jeg ikke si noe om nå. Jeg ønsker å snakke med skole og foreldre om hvordan vi gjør ting. I den kulturelle situasjonen vi er som kirke i Groruddalen, må vi tørre å gjøre nye ting. I den prosessen vil en komme til å gå litt feil, men det er viktig at vi snakker sammen.

– Moren til en elev som skulle lese tekst, sier at hun vil melde ut seg selv og barna fra kirken etter dette. Hvordan ser du på det?

– Jeg synes medlemmene må få reagere som de vil. Jeg er lei meg for at de melder seg ut, men kjempeglad for at foreldre er engasjert i hva barna skal delta på. Jeg håper de kan komme til andre løsninger enn å melde seg ut.

LES OGSÅ:Siv Jensen vurderer å melde seg ut av kirken

– Tåpelig. Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband sier til NRK at han synes dette var «ganske tåpelig gjort, og klønete håndtert».

– At det står om Jesus i Koranen er et dårlig argument. Det kristne julebudskapet er et ganske annet budskap om Jesus enn det som står i Koranen, sier han.

Prost i Vestre Aker, Trond Bakkevig, synes ikke det er klokt å lese tekst fra Koranen som del av en liturgi i en gudstjeneste.

– Når presten står på prekestolen er det annerledes, for da vil man ha mulighet til å kommentere og forklare hva som er forskjellene. Muslimer vil ofte være på norske skolegudstjenester. Da kan de få høre at det tross alt er en forbindelse her, og det kan også norske skolebarn ha godt av høre, sier han til NRK.