Slottsball for voksen prinsesse - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
126446_772734.jpg

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn fotografert på Slottet lørdag kveld, før kongeparets middag i anledning prinsessens 40-årsdag som var torsdag 22. september. Foto: Scanpix

Samfunn

Slottsball for voksen prinsesse

Prinsesse Märtha Louises 40-årsdag feiret med pomp og prakt på Slottet lørdag kveld.

Ungdomstiden er definitivt forbi for trebarnsmoren.

Så har da også stilen forandret seg. På 30-årsdagen var hun iført et sprelsk antrekk med minner brodert på skjørtet og turkis topp. Ti år senere bærer hun en langt mer «ordentlig», tettsittende kjole i fiolett og kremhvitt, med grønne og rosa detaljer over skulder og bryst. Men på begge antrekkene har hun én skulder helt bar.

Ari Behns bidrag på klesfronten er nokså diskré på 40-årsdagen, han har puttet et matchende lilla tørkle i brystlommen på den svarte dressen.

SE BILDESERIE:40 år med prinsesse Märtha Louise

Flere i rødt. Blant gjestene er kongelige fra inn- og utland, samt mange gode venner av Märtha og Ari. En veske med det norske flagget, minst tre damer i helrødt og pels over bare skuldre var noe av det som kunne observeres blant kjendisene som krysset Slottsplassen like før klokka 19 lørdag kveld.

Blant de heldige som kunne ta steget inn i Slottets vakre saler, var Trond Giske ifølge med kunstner Unni Askeland, Åsne Seierstad og Trygve Seim – med saksofon – og Magne Furuholmen med hvitt skjerf, arm i arm med Heidi Rydjord.

LES MER:Kongsdatteren runder 40 år

Kongeparet vertskap. Middagen holdes av kongen og dronningen i den store spisesalen på Slottet, som kan huse rundt 225 gjester. Mens bror Haakon var hjertelig til stede, glimret kronprinsesse Mette-Marit med sitt fravær. Hun er i utlandet, ifølge Slottet, men ville ikke si hvor.

De mange kongelige med etternavnet Bourbon-Parma er fra den nederlandske kongefamilien, barn av prinsesse Irene, dronning Beatrix' søster. Dette er venner av Märtha fra den tiden hun bodde i Nederland.

Prinsesse Märtha Louise, nå 40, bor sammen med ektemannen Ari Behn og døtrene Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah i Lommedalen i Bærum. Selve fødselsdagen var torsdag 22. september. Ari fyller år 30. september, men han kan skryte av at han bare blir 39.

 

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

– Støttekutt rammer barn

Regjeringens kutt i statlig reisestøtte til familiegjenforening kan føre til svart arbeid og kriminalitet.

Shabana Rehman løftet Pegida-leder

Færre asylsøkere til Norge i fjor

«Hvorfor mener regjeringen det er mindre fornedrende å selge sex enn å tigge?»

Mistet sitt religiøse hjem

Trine Skei Grande føler seg hjemløs.

Koloss på leirføtter

I flere tiår har kapital og politikk gått hånd i hånd for å få reist det mektige EU-tårnet. Det er fare for at det kan ramle sammen og skape en babelsk forvirring av dimensjoner.

– Anundsen har jukset og bedratt

Konverterte som 15-åring

Norges første muslimske konvertitt har aldri tvilt på valget.

«Far torturert av norske Gestapo-folk»

Les Gunlaug Nøklands innlegg på Verdidebatt.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE