‘Oppfordret av Den hellige ånd om å melde meg ut’ - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Samfunn

‘Oppfordret av Den hellige ånd om å melde meg ut’

Ordførerkandidat Magnar Tanem i Kristent samlingsparti i Oslo var medlem av Norwegian Defence League. Han meldte seg ut to uker før terroraksjonene – etter oppfordring fra Den hellige ånd,

Tanem var medlem i den samme høyreekstreme organisasjonen som 22. juli-terroristen Anders Behring Breivik, melder TV2-nyhetene. Ifølge kanalen har flere politikere som stiller til høstens valg, deltatt på nettforumet til Norwegian Defence League (NDL).

Toppkandidaten i Oslo bekrefter overfor TV-kanalen at han fram til juli var medlem av den høyreekstreme og sterkt islamkritiske organisasjonen NDL.

– Jeg var medlem inntil cirka to uker før den forferdelige terrorhendelsen. Da var det Den hellige ånd som sa til meg at jeg måtte gå ut en stund, forteller Tanem til TV2.

LES MER:

TV2-nyhetene viser til at terrorsiktede Anders Behring Breivik deltok aktivt i NDL et par måneder før terroraksjonen. Ifølge NDLs ledelse består NDL hovedsakelig av kristne mennesker som ønsker å kjempe mot avkristningen og islamiseringen av det norske samfunnet. Organisasjonen har tette bånd til den langt større organisasjonen English Defence League (EDL), melder TV2.

Ikke forbauset. Tanem opplyser at han ikke visste at Breivik var medlem av NDL. Men han er ikke forbauset over medlemskapet:

– Han har jo ideer som naturlig hører hjemme der. Samtidig er det veldig stor forskjell på ideene han har og det han har gjort, sier Tanem til TV-kanalen.

Åtte lokalpolitikere. TV2s gjennomgang av valglister fra hele landet viser at åtte politikere i fem forskjellige partier har hatt forbindelser til NDL. Det er bare Tanem som bekrefter at han har vært aktivt medlem. De andre mener medlemskapet skyldes misforståelser.

Kraftig kritikk. Magnar Tanem fikk mye kritikk da han like etter terrorangrepene mot Norge i et debattinnlegg på Vårt Lands verdidebatt.no hevdet at Arbeiderpartiet bidro til avkristningen av Norge, blant annet ved å blant annet åpne for å liberalisere homoekteskap, abortlov og skilsmisseloven.

– Jeg har blitt kalt høyreekstrem, kristenfundamentalist og ting i den gata. Som førstekandidat må jeg leve med det, men jeg er selvfølgelig ikke enig, sier han til TV2.

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

Ber KrF trekke KRLE-forslag

– Partiet vil vinne på det, mener Human-Etisk Forbund.

Prest brukte nesten 15 mill på fest og sexkjøp

– Den tøffeste dagen jeg har hatt i mitt liv, sa Are Blomhoff da han torsdag innrømmet det hele.

Minneprosjekt skaper splid

70 år etter Auschwitz-fangene ble frigjort, legges jødisk minnesmerke nummer 50.000 ned i europeisk jord.

– Støttekutt rammer barn

Regjeringens kutt i statlig reisestøtte til familiegjenforening kan føre til svart arbeid og kriminalitet.

Shabana Rehman løftet Pegida-leder

Færre asylsøkere til Norge i fjor

«Hvorfor mener regjeringen det er mindre fornedrende å selge sex enn å tigge?»

Mistet sitt religiøse hjem

Trine Skei Grande føler seg hjemløs.

Koloss på leirføtter

I flere tiår har kapital og politikk gått hånd i hånd for å få reist det mektige EU-tårnet. Det er fare for at det kan ramle sammen og skape en babelsk forvirring av dimensjoner.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE