Nav advarer mot vinmonopol - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
148382_1303174.jpg

Varer som dette bør ikke bli lett tilgjengelig for befolkningen i Lindesnes, mener Nav-leder Tone-Hilde Faye. Foto: Håvard Sæbø/arkiv

Samfunn

Nav advarer mot vinmonopol

Tettstedet Vigeland i sørlandskommunen Lindesnes bør ikke kunne selge sterkere saker enn øl, mener Nav og sosial- og helsetjenesten i kommunen.

Kystkommunen lider allerede av at handlende drar til andre kommuner for å kjøpe polvarer. Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen har derfor tatt til orde for nettopp et vinmonopol i kommunen.

Men Nav Lindesnes og sosial- og helsetjenesten er uenig, skriver nrk.no. I et brev til kommunen advarer de mot at et pol bør etableres i handelssenteret Vigeland.

– Kommunen har som kjent utfordringer når det gjelder rusmisbruk, og sosialtjenesten i Lindesnes mener at en etablering av et nytt vinmonopolutsalg vil kunne være med å forsterke disse, står det i brevet signert saksbehandler i sosialhelsetjenesten, Anne Mette V. Gundersen og Nav-leder Tone-Hilde Faye.

Lovlig vare. Men hva er det som gjør at akkurat denne kommunen ikke skal kunne selge sterkere saker enn øl? lurer ordfører Fardal Kristoffersen på. Hun ser at det er et poeng i at det er noen innbyggere som strever med alkoholproblemer. Men slik er det i alle kommuner, påpeker hun.

– De vil alltid finnes, men jeg tenker at alkohol er en lovlig vare. Jeg kan ikke helt se at det er et problem at vi får et utsalg i Lindesnes kommune, for våre innbyggere drar vitterlig til både Lyngdal og Mandal for å handle det de skal ha, sier ordføreren til nrk.no.

Bør reflekteres over. Så hva er det med Lindesnes?

– Generelt har Lindesnes rusutfordringer som er større enn gjennomsnittet, sier Nav-leder Tone-Hilde Faye til Vårt Land.

– Men samtidig var brevet vårt en generell betraktning om etablering av nytt pol på Vigeland. Selvfølgelig ønsker vi næringsutvikling på Vigeland, men samtidig er også rusproblematikk en side vi bør reflektere over. Det er noe med å tale alles sak. Vi har blitt bedt av kommunen om å gi en uttalelse i behandlingen av denne saken, og det har vi gjort.

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

Tør du la bestemor være barnevakt, sånn som hun drikker?

Les Mina Gerhardsen om barn, besteforeldre og alkohol på Verdidebatt.

Her er kommunene som ikke tar imot flyktninger

Sjekk om din kommune er blant de 87 på listen. Eller om den er på listen over de åtte rauseste.

Deler ut millioner mot ekstremisme

– Vi har gitt til prosjekter vi har tro på, sier kulturministeren.

Norske fanger skal sendes til Nederland

Tente lys for ofrene i Pakistan

Kronprins Haakon var blant dem som deltok på minnemarkeringen torsdag kveld.

– Vi vil vite hva statsministeren mener

Nye runder om asylbarn i Stortinget fredag.

– Vi fulgte asylrådene

«Har Norge hjulpet Russland med å tildekke doping?»

Les Lars Gilbergs kommentar.

Fra tobakkprins til etikkleder

Oljefondets etikk ligger ikke lenger i politikernes hender.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE