Nyheter

Hole kommune sier nei til 22.juli-minnesmerke

Kommunen sender saken om minnesmerket på Sørbråten tilbake til Statsbygg.

– Hvis Statsbygg ikke kan etterkomme våre ønsker, om enten endret sted eller endret utforming på minnesmerket, forutsetter vi at hele tiltaket reguleres og gjennomføres som statlig plan, sier leder Per Christian Gomnæs plan- og miljøutvalget til NTB.

Vedtaket ble fattet mandag kveld med fem mot to stemmer.

LES OGSÅ: Utøya-minnesmerke utsatt ett år

Det er såre følelser hos mange i Hole kommune over ikke å ha hatt noen lokal innflytelse over plasseringen av monumentet til minne om 22. juli-ofrene. Bygda er splittet, men i nabolaget som heltemodig reddet 250 ungdommer ut av vannet, er det sterk motstand mot monumentet, selv om det også er ment å hedre deres innsats.

– Vinnerutkastet som skal dele Sørbråten i to med et skår på 3-4 meter, har provosert mange. Det er mange naboer som mener dette er en brutal behandling av en naturperle. Forventningene var nok å få et noe fredeligere og mer lavmælt uttrykk, sa Gomnæs til NTB før møtet.

Prosjektleder Jørn Mortensen i Kunst i offentlig rom (KORO) sa før møtet at dersom planen blir sendt tilbake til Statsbygg, vil det bety forsinkelser.

LES OGSÅ: Han skal lage 22. juli-minnesteder

– Det vil føre til at vi vil bruke mer tid, men det ligger ikke noe stor dramatikk i det, for det er fremdeles god tid fram til sommeren 2016 da det er beregnet at dette skal stå ferdig, sa Mortensen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter