Langt flere politifolk enn demonstranter møtte opp på Kontraskjæret i Oslo da Norwegian Defence League (NDL) markerte sin kamp mot radikal islam på okkupasjonsdagen.

NDL valgte 9. april til å demonstrere mot det de mener er en muslimsk okkupasjon av Norge.

Bare rundt ti personer deltok i demonstrasjonen, men leder Lena Andreassen i NDL var fornøyd med oppmøtet.

– Jeg har ikke helt oversikt over hvor mange som kom, men jeg er veldig fornøyd. De som møtte opp, viste mot. Dette er vår første demonstrasjon, og vi håper enda flere vil møte opp neste gang, sa Andreassen til NTB.

En rekke organisasjoner hadde varslet motdemonstrasjoner lørdag, og politiet fryktet voldelige sammenstøt. Etter at Andreassen hadde holdt sin appell, ble hun fraktet bort i en av de mange politibilene som sto beredt.

Samtidig demonstrerte flere hundre personer fra blant annet Blitz og Antirasistisk Senter i Karl Johans gate under parolen «Aldri mer nazisme».

LES MER: «Kjakan» reagerer på antimuslimsk demonstrasjon

– Høyreekstremist banket opp. Det kom ikke til voldelige sammenstøt mellom de to grupperingene, men én person ble angrepet under den antirasistiske demonstrasjonen.

– En person som deltok i den antirasistiske demonstrasjonen, ble angrepet av andre demonstranter. Han har trolig ikke noe med NDL-demonstrasjonen å gjøre, men han kan ha sagt noe som provoserte. Vi har tatt hånd om ham, og han er ikke skadd, opplyser operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt.

Ifølge NRK var mannen høyreekstremist. Han skal ha begynt å rope rasistiske kommentarer under en appell. Mannen skal deretter ha dyttet en av demonstrantene i bakken før antirasistene angrep ham.

LES MER: Politiet forberedt på bråk under antimuslimsk demonstrasjon

– Fredelig. Ellers gikk demonstrasjonen rolig for seg.

– Begge demonstrasjonene har gått fredelig for seg. Det har ikke vært sammenstøt mellom partene eller mellom politiet og demonstrantene, sier operasjonslederen.

NDL demonstrerte mot ekstrem islam og bruk av sharialoven i Norge på Kontraskjæret ved Akershus festning.

NDL er inspirert av den høyreekstreme organisasjonen English Defence League, som har arrangert flere demonstrasjoner i Storbritannia.