Antiislamister trosset snø og kulde i Oslo - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
234626_.jpg

Foto: Bendiksby, Terje

Samfunn

Antiislamister trosset snø og kulde i Oslo

En tett mur av politihester, opprørsgjerder og tungt utstyrte politimannskaper holdt antiislamister og motdemonstranter godt atskilt i Oslo lørdag.

Rundt 50 antiislamister fra sju land trosset imidlertid de ufyselige værforholdene og holdt sine appeller mot islamisering av Norge og Europa i ly av muren til Botsfengselet på Grønland.

Arrangørene var Norwegian Defence League, et assosiert underbruk av den militante moderbevegelsen i Storbritannia, English Defence League, og SIOE, Stopp islamiseringen av Europa. Det forblåste møtet ble innledet med Jørn Hoels «Jeg har en drøm».

Værfast. Oppmøtet var langt mindre enn ventet, noe NDL-leder Rune Hauge tilskrev værforholdene. En stor kontingent fra Rogaland satt værfast, hevder han.

Men søsterorganisasjoner i Polen, Island, Danmark, Sverige og Finland var til stede og uttrykte sin støtte til NDLs kamp mot innvandring og det NDL beskriver som en snikislamisering, der norske seder og skikker gradvis, men systematisk taper terreng og blir erstattet av islamske regler.

– Jo flere muslimer som kommer inn i landet, desto flere særkrav blir det. Det norske er på vikende front. Du ser det i barnehager, der ungene ikke får spise salami av frykt for å fornærme muslimene, du ser under 17. mai-feiringen og på skolenes juleavslutninger. Sånn vil vi ikke ha det. Dette kjemper vi imot, sier Hauge til NTB.

NDL vil at det er de som kommer til Norge, som skal innrette seg etter norske forhold og norske skikker, ikke omvendt

Innrette seg. – Dette er vår kultur. Hvis de vil være her, får de innrette seg etter den. Det skal ikke være slik at en liten minoritet skal bestemme, sier Hauge.

Han hevder det er mange som støtter det NDL står for, men veldig få som tør komme på demonstrasjoner og markeringer.

– I Aarhus ble vi jo nesten steinet og drept, sier Hauge.

Han legger til at hverdagen er beinhard for medlemmer av NDL.

– Vi blir stemplet som rasister og høyreekstreme, ikke minst i mediene. Men vi kaller oss patrioter. Det er islam som religion, og alt det den fører med seg, vi er motstandere av. Vi er ikke imot mennesket i muslimen, sier Hauge.

Motdemonstrasjon. En stort antall politibiler sto parkert i området ved fengselet, og mange steder i byen var det biler og patruljer fra opprørspolitiet.

En gruppe demonstranter som tok seg til området etter en stor markering i regi av Antirasistisk Senter lenger ned på Grønland, kom aldri i nærheten av NDL og deres utenlandske gjester. På flere hundre meters avstand ropte de at «Breiviks venner kunne ha seg bort». De fikk støtte av mange som bodde i området.

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

Shabana Rehman løftet Pegida-leder

Færre asylsøkere til Norge i fjor

«Hvorfor mener regjeringen det er mindre fornedrende å selge sex enn å tigge?»

Mistet sitt religiøse hjem

Trine Skei Grande føler seg hjemløs.

Koloss på leirføtter

I flere tiår har kapital og politikk gått hånd i hånd for å få reist det mektige EU-tårnet. Det er fare for at det kan ramle sammen og skape en babelsk forvirring av dimensjoner.

– Anundsen har jukset og bedratt

Konverterte som 15-åring

Norges første muslimske konvertitt har aldri tvilt på valget.

«Far torturert av norske Gestapo-folk»

Les Gunlaug Nøklands innlegg på Verdidebatt.

«Farlig skuffelse»

Erna Solberg bør ta KrF-skuffelsen på alvor, skriver Erling Rimehaug.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE