Islamsk Råd Norge (IRN) har nå bestemt at de ikke vil kommentere Carl I. Hagens krasse ord om profeten Muhammed. I sin bok Ærlig talt skriver Carl I. Hagen følgende om profeten Muhammed:

«Ytringsfriheten var underordnet respekten for krigsherren, voldtektsmannen og kvinnemishandleren Muhammed som myrdet og aksepterte voldtekt som erobringsteknikk.»

Avsnittet står i et kapittel der Hagen omtaler striden rundt tegningene av profeten i januar og februar 2006.

Vurderte kommentar. Vårt Land skrev for en uke siden at IRN jobbet med en uttalelse som tar avstand fra Hagens beskrivelser. Rådet ba norske muslimer avstå fra upassende reaksjoner mens IRN arbeidet med uttalelsen.

Men nå har IRN bestemt seg for å la være å kommentere Hagens utsagn.

– Vi fant ut at vi ikke hadde lyst til å kommentere uttalelsene, fordi vi tror at det vil øke oppmerksomheten rundt boka, sier Shoaib Sultan, generalsekretær i IRN, til Vårt Land.

Best å overse. Sultan sier at flere personer har gitt råd om at det beste er å overse Hagens uttalelser om profeten.

– Vi vil vie hans uttalelser minst mulig oppmerksomhet, og tror det er en god avgjørelse, uttaler Sultan.

– Er det også for å unngå oppstyr lignende bråket rundt karikaturene av Mohammed?

– Det er ikke noe vi har tenkt på. Vi synes det Hagen sier er på et slikt nivå at det ikke fortjener noe svar. Dette er ikke noe vi behøver å delta i, rett og slett.

Hagens stil. For en uke siden sa Carl I. Hagen at han regnet med reaksjoner fra IRN, og at det han har skrevet om Muhammed er kjent fra historieskrivningen.

– Han hadde ni koner, en ti år gammel brud, han tok slaver og lot hærfolkene sine ta kvinner. Dette er skrevet mange ganger før, hevder Hagen.

– Dette er ikke noe nytt, det er Carl I. Hagens stil, sa IRN-leder Senaid Kobilica til Vårt Land for en uke siden.