ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Stifinneren

Selv kaller Harald Olsen seg for løsgjenger. Men mange følger etter når han finner stiene som leder tilbake til gamle trospraksiser.

ANNONSE
ANNONSE
Min tro

Utstein kloster, tidlig på 1950-tallet: Klosteret er fortsatt en ruin, men de hvite murene står der ute på øya ytterst i Ryfylkefjorden. Inne i klostergården står en åtte år gammel gutt som er der på søndagstur med familien. Han opplever noe helt annerledes, noe som ikke er slik han har møtt det på bedehuset.

Sollyset faller ned mellom de hvite veggene. ­Harald Olsen løfter blikket oppover. Kontrasten til de umbrabrune bedehusbenkene han til da hadde forholdt seg til, er slående. Han opplever en ny åpenhet, noe som peker oppover og utover.

– Denne opplevelsen av annerledeshet, den tror jeg har sittet i meg siden. Dette ble tidlig mitt hellige sted, forteller den pensjonerte forskeren, som er mest kjent for sine mange bøker om pilegrims­tradisjonen, keltisk og russisk åndelighet, ørkenfedrene og om ærefrykt for skaperverket.

Grunnplanke

Harald Olsen

  • 70 år, pensjonert forsker og underviser ved Universitetet i Agder.
  • Bosatt i Arendal. Gift, to barn og sju barnebarn.
  • Har skrevet mange ­bøker om pilegrimsvandring, ­åndelighet og miljø. Ørkenvind kom ut i 2008 på ­Verbum, Bønn ved havet ble gitt ut av Ustein kloster i 2009.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer