Min tro

Los Angeles 2006: Jarle Bernhoft er bassist i Øystein Grenis band Bigbang. Etter anbefaling fra bluesmusiker Knut Reiersrud drar de til en svart pinsemenighet for å oppleve bra gospel.

Tre kvarter før gudstjenesten starter søndag morgen er de på plass og oppdager straks at de skiller seg ut. Den store salen i West Angeles Church of God in Christ med plass til rundt 4.000 mennesker fylles opp. Folk har tatt med tamburinene sine.

Hovedpastor i megakirken, Charles E. Blake, kommer inn. Mannen er også biskop i kirkesamfunnet COGC (Church of God in Christ), med 6,5 millioner medlemmer i 63 land. I dag bærer han et gullkors i et kjede rundt halsen. «We’ve got people from all over the world. We’ve got three brothers from Norway. Would you please rise» sier «The Bishop». Nordmennene reiser seg til applaus. Mens de står, oppdager de at Stevie Wonder sitter 20 meter fra dem.

– Ingen av oss er personlige kristne. Vi er der for musikken. Og det blir veldig tøft. Vi kjenner at det brygger seg opp, og vi får ståpels, forteller Jarle Bernhoft.