ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Midtlivskrise

Martin Herbst er glad for at han havnet i Moon-bevegelsen, selv om han tok grundig feil. Det ble starten på noe langt bedre.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Sønnen Tendo dekker bordet sammen med Martin Herbst. Han har holdt sammen med kona Yuriko som han ikke hadde sett før Moon-bevegelsens leder matchet dem og de få dager etter giftet seg i en masseseremoni i Sør-Korea. Hun hadde innsett før ham at Moon-bevegelsen var et bedrag, og ville være med ham ut av den.

Foto: Evelyn Pecori
Vis bildetekst
Min tro

Det er hektisk aktivitet i kjøkkenet i presteboligen på Kastrup ved Københavns lufthavn. Martin Herbst skal lage kaffe. Kjøkkenet er ikke hans arena. Der er det kona Yuriko som fikser alt. Han giftet seg med henne i en masseseremoni da de begge var i Moon-bevegelsen. Nå er hun på jobb. Han har mandagsfri.

– Hvordan livet er? Jo, takk skal du ha, det er et meget alvorlig spørsmål, sier Herbst mens kaffemaskinen durer.

Han har sine grunner for å svare slik. For 20 år siden, i 1996, var han 35 år og følte at han var død. Han satt i bilen og tårene rant. I 18 år hadde han satset livet sitt i Moon-bevegelsen, i den tro at lederen Sun Muyng Moon var Messias.

Martin Herbst var iherdig. Han hadde gjort en så sterk innsats at han var høyt oppe i ledelsen og ble plassert i hovedkvarteret i New York. Det var der han så at mye slett ikke var som det skulle. Alt raknet.

Martin Herbst

  • Født i 1960, oppvokst og bor på Amager, en øy tett på København. Gift og har fire barn. Fikk også en sønn som ble adoptert bort.
  • Gikk inn i Moon-bevegelsen i 1978, brøt med den i 1996 og flyttet til Danmark i 1999.
  • Fullførte teologistudiet i 2003 med toppkarakterer. Er sogneprest i Folkekirken, i Korsvejskirken på Kastrup. Underviser ved prestenes etterutdannelse.
  • I 2009 fortalte han sin historie i boken Mit livs omvej.
  • Har skrevet bøkene Sunde og syge fellesskaber (2014) og Men ender det godt? De syv dødssynder og det moderne menneske (2015). Skriver på en ny bok om dødssyndene.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer