ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Elizabeth Hoff – stemmen fra Aleppo

Ingen hjelpearbeidere har vært lenger i Syria enn Elizabeth Hoff. – Troen på Jesus er drivkraften i arbeidet mitt, sier WHO-sjefen.

ANNONSE
ANNONSE
Min tro

Hvis hun har kommet seg ut av Aleppo, sitter Elizabeth Hoff julaften på en kirkebenk i en katolsk kirke i Damaskus. Som i alle kirker over hele verden blir juleevangeliet lest, der vi hører at englene synger om «fred på jorden, blant mennesker Gud har glede i».

Det er ikke langt fra Betlehemsmarken til Damaskus. Men det er langt fra den stille natten for over 2.000 år siden til knatringen fra maskingeværer og den svarte røyken fra bombene som syrerne rundt henne lever med i dag.

– Det er jo ikke sånn at vi har blitt forespeilet gjennom Bibelen at alt skal være fryd og gammen, sier Hoff og trekker jakka tettere rundt seg.

Ikke plass til kristne

Vi sitter inne på en restaurant i Oslo, men overgangen fra varmen i Midtøsten til en kald, norsk novemberdag er stor. Lederen for Verdens helseorganisasjons arbeid i Syria er på et kort besøk i hjemlandet for å besøke familie og puste ut. Hver tredje måned prøver hun å ta en pause fra det krigsherjede landet som hun har bodd og arbeidet i siden 2012.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer