ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Hedret Holstad

Leiv Holstad mottok lørdag Kongens fortjenstmedalje og Morten Harkets hyllest for 30 års arbeid med Maritastiftelsen.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

En rørt Leiv Holstad ble priset fra kongelig hold. Valgerd Svartstad Haugland innrømmet at hun hadde jublet inni seg, da søknaden først ble lagt på hennes bord som fylkesmann. Holstad selv var mest opptatt av å fortelle at han var helt avhengige av innsatsen til de 40 ansatte og 200 frivillige i Maritastiftelsen.

Foto: Olav Solvang
Vis bildetekst

André Holstad, Leiv Holstads sønn, ble først oppdaget av Vinnie fra Paperboys, ble Ukas urørt på P3 med «Darling», fikk deretter opptre på «Norwegian Wood», før han ga ut debutalbumet . Lørdag hyllet han farens arbeid.

Foto: Olav Solvang
Vis bildetekst

Anne Marie og Arnold Børud sang om å gripe livet g framtiden. Det var Arnolds Mini Tvers som først grep en rusavhengig Leiv Holstad i Filadelfia i Oslo i 1973.

Vis bildetekst

Flere i popbransjen mener Audun Rensel har kvaliteter som kan gjøre han til en ny Morten Harket. Lørdag stod de på samme plattform for Maritastiftelsen.

Vis bildetekst

Hans-Inge Fagervik er opphavsmannen til Marita-navnet gjennom sangen «Marita».

Vis bildetekst
Kultur

Da kveldens programleder og fylkesmann i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland, festet Kongens medalje på dressjakka til Leiv Holstad, var det fordi 30 års arbeide med Maritastiftelsen hadde reddet hundrevis av rusavhengige fra den sikre død. Konsertens store øyeblikk var likevel da Morten Harket plutselig stoppet opp i introduksjonen til en ny sang, og sa «Å, ja der sitter du, ja», med blikket rettet mot kvinnen som satt ved siden av Holstad på første rad.

LES OGSÅ: Utvist vietnameser på bibelskole

Reddet av Marita

Kvinnen Harket henvendte seg til var Angelica. Jenta som var blitt massevoldtatt som niåring, og senere var som i fritt fall mot stupet i fortvilelse og rusavhengighet - før hun kom i kontakt med Maritastiftelsen.

Konsert

  • Maritafestivalens 30-års jubileum ble arrangert i Salemkirken i Oslo fra torsdag til søndag. Lørdag var det jubileumskonsert for et fullsatt lokale. Leiv Holstad fikk Kongens fortjenstmedalje.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer