Politikk

Folkehøgskolene melder seg på asyldugnaden

Folkehøgskolene i Norge sier de kan ta imot 300 asylsøkere til langt lavere pris enn hva en akuttmottaksplass koster, og attpåtil stå for norskundervisning. SV ber myndighetene takke ja.

I en epost sendt til Kunnskapsdepartementet og til politikere på Stortinget, foreslår Informasjonskontoret for folkehøgskolene å la disse skolene bidra.

I gjennomsnitt koster en plass på de hasteopprettede asylmottakene rundt 800 kroner.

– Den samme personen vil få et fullt folkehøgskoleopphold, kost og losji, undervisning og et sosialt nettverk for 450 kroner per døgn. Med enkle forskriftsendringer vil det i tillegg kunne arrangeres kortere kurs for den samme gruppen, til langt lavere priser enn det andre private arrangører tilbyr, heter det i eposten fra informasjonskontoret, som mener dette vil kunne spare samfunnet for 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Organisasjon kan nekte jobb til lærere med «feil» verdier

SVs kunnskapspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes er begeistret for forslaget.

– Det er akkurat slik vi må tenke. Denne typen kreativitet er det vi trenger for å gi unge flyktninger et positivt, aktivt og sosialt miljø. Og det lønner seg, på alle plan. Det er godt for integreringen, godt for flyktningen og godt for statsbudsjettet, sier Fylkesnes, som vil følge opp forslaget.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk