Nyheter

Over 500 brakt i havn i Italia

Over 500 migranter og flyktninger som nylig ble reddet av to skip i Middelhavet, er brakt til land i to havner i Italia.

Humanity 1 la til havn i Bari med 261 mennesker om bord, mens Geo Barents, som driftes av Leger Uten Grenser, la til kai i Salerno med 248 mennesker.

Det er 93 mindreårige på Humanity 1, de fleste av dem alene, og mange av migrantene bærer merker av tortur, mens andre sier de er blitt seksuelt misbrukt, ifølge mannskapet.

I motsetning til i november da skip med migranter ikke fikk legge til i Italia som følge av en konflikt med den nye høyreregjeringen, gikk det raskere denne gangen.

Etter bare noen dager ble Salerno og Bari utpekt som havner som kunne ta dem imot etter at myndighetene sa at alle mottakssentrene på Sicilia var fulle.

Regjeringen beskylder igjen organisasjonene som drifter de utenlandske fartøyene for å oppmuntre migranter til å kaste seg ut i den farlige flukten over Middelhavet.

Men stadig er det mennesker som når fram uten hjelp fra organisasjonene. I helgen kom en fiskebåt til kysten av Sicilia med over 400, som ble reddet av den italienske kystvakten og brakt til Reggio Calabria

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter