Nyheter

MSF: Feilernæring blant barn i Jemen øker

Feilernæring blant barn øker og forårsaker dødsfall som lett kunne forhindres, melder Leger Uten Grenser (MSF).

Fra januar til oktober fikk 7.600 barn behandling for feilernæring av Leger Uten Grenser, det vil si 36 prosent mer enn året før.

Jemen har siden 2014 vært offer for en katastrofal krig mellom regjeringsstyrkene med støtte fra Saudi-Arabia og houthi-opprørerne, som har bånd til Iran. Krigen har ført til store ødeleggelser på landets infrastruktur og helsevesen.

Leger Uten Grenser sier at de iverksetter nødtiltak for å takle det høye antallet feilernærte barn i enkelte områder i Jemen.

Vanligvis er det en økning i feilernæring mellom juni og september på grunn av problemer i landbruket, men i år ble de første tilfellene registrert alt i april og mai, og MSFs helsesentre er nå overbelastet.

Leger Uten Grenser mener økningen skyldes tre faktorer: Stigende matvarepriser, mangel på tilgang til helsetjenester og huller i den humanitære bistanden.

FN anser konflikten i Jemen som en humanitær katastrofe som har ført landet til randen av en sultkatastrofe. Kampene i landet har nylig økt i intensitet etter at en våpenhvile var over i oktober.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter