Nyheter

PLO-topp nektet visum til USA

PLO-toppen Hanan Ashrawi, som i flere tiår har vært en av palestinernes fremste talspersoner internasjonalt, nektes visum til USA.

Ashrawi er medlem av sentralkomiteen i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), sitter i palestinernes nasjonalforsamling og har en fortid som palestinsk statsråd, talskvinne for palestinske myndigheter og for Den arabiske liga.

72-åringen besøker USA flere ganger i året og var denne gangen invitert for å holde foredrag for flere amerikanske universiteter og tankesmier.

Ashrawi er utdannet i USA og skulle også besøke datteren og barnebarna som bor der. Selv er hun overbevist om at visumavslaget er politisk motivert.

– Selvsagt, sier hun og kaller innreisenekten et utslag av smålighet og hevngjerrighet fra amerikanske myndigheters side.

Amerikansk UD vil ikke kommentere saken, men nekter i en uttalelse for at det gis avslag utelukkende på politisk grunnlag.

– Jeg håper virkelig at noen kan forklare dette for barnebarna mine og resten av familien min der, skriver Ashrawi i en serie Twitter-meldinger der hun kommenterer visumavslaget.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter