Nyheter

Kastet molotovcocktail i flyktningehjem

Nye angrep mot flyktninger i Tyskland

Et hus i byen Leipzig skulle i dag bosettes av 56 flyktninger, som har søkt om asyl i Tyskland. Men natt til onsdag, trengte menn med kniv seg inn i hagen, og kastet en brennbar cocktail gjennom et vindu, det melder det tyske nyhetsbyrået APA.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Et vitne meldte saken til brannvesenet, som tok affære før skadene var blitt for store.

Politiets spesialavdeling for høyreekstreme er koblet inn i saken, og etterlyser vitner. Politiet ser alvorlig på saken, fordi den føyer seg inn i rekken av mange anslag mot hjem for flyktninger.

Tyskland tar imot flest flyktninger i Europa, men ikke alle tyskere er fornøyd med regjeringens politikk. Det har i den siste tiden vært store sammenstøt mellom politiet og demonstranter.

LES MER: Stadig flere flyktninger angripes.

Tirsdag brant en turnhall, som fungerte som nødkvarter for flyktninger, ned i byen Nauen i Brandenburg. Politiet mener brannen var påsatt. I Rostock i Mecklenburg-Vorpommern arresterte politiet to menn, som i oktober 2014 hadde kastet en brannbombe mot et flyktningehjem. De er nå anklaget for mordforsøk.

Et annet flyktninghjem i samme delstat, ble tirsdag oppsøkt av menn med kniv. Flyktningene fikk varslet vaktsentralen, og mennene ble stanset av politiet da de forsøkte å flykte. Hendelsen blir også straffeforfulgt.

LES MER: En av tre vil huse flyktninger

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter