Nyheter

KrF ut mot kultur-boikott av Israel

– Svekker akademisk frihet og fredsarbeid, sier Hans Olav Sversen.

- Tilhengerne av ensidig Israelboikott løper i praksis islamistenes ærend og motvirker det skjøre arbeidet for fred som nå er i gang. I stedet for å bidra til polarisering må vi støtte de kreftene som vil forhandle om fred og bygge gjensidig tillit gjennom samarbeid, uttaler nestleder i KrFs stortingsgruppe, Hans Olav Syversen, i en pressemelding.

LES ERLINGS RIMEHAUGS KOMMENTAR: Å stigmatisere et helt folk

KrF mener oppropet for akademisk og kulturell boikott av Israel bidrar til polarisering, konfliktøkning og svekkelse av intellektuelle kontaktflater over landegrensene.

LES OGSÅ: Drillo støtter kulturell Israel-boikott

- Det som trengs er i stedet økt kontakt med både israelske og palestinske akademikere og kulturarbeidere og ikke minst økt kontakt dem imellom, sier Syversen.

LES OGSÅ: KrF og H vil stoppe Faremos Israel-boikott

Syversen er sikker på at svært mange akademikere og kunstnere, med ulike syn på Midtøstenkonflikten, ser at ensidig boikott er feil virkemiddel.

LES OGSÅ: Boikotter israelsk filmfestival

- Det fikk vi et uttrykk for sist høst da et enstemmig styre ved NTNU i Trondheim avviste et tilsvarende forslag om akademisk boikott. Jeg er glad for at Regjeringen er helt på linje med KrF når vi tar avstand fra krav om Israel-boikott, avslutter han.

LES OGSÅ: UiO boikotter ikke Israel

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter