Nyheter

Først ute med nødhjelp til Kenya

Norsk Luthersk Misjonssamband skal gi 200.000 kroner for å redde tørkerammede.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) skal gi nødhjelp til befolkningen i distriktet Pokot i Kenya. NLM samarbeider med Misjonssambandet på Island (SIK) og lokale kirker og myndigheter i Kenya, melder Utsyn.

Ifølge NLM har både FN og kenyanske myndigheter besluttet å starte hjelpearbeid i området, men de har ennå ikke gått ut med tid og sted.

Mens så store aktører trenger tid på etablere prosjektene, har vi allerede et omfattende lokalt kontaktnett som gjør at vi kan handle raskere, sier Berte-Stine Vold Aas, rådgiver i NLM Utlands bistandsseksjon i en pressemelding fra NLM.

LES OGSÅ: 10 millioner truet av sult

Kraftig tørke. Kenya er rammet av kraftig tørke, som fører til ødelagte avlinger og stor matmangel i området. Hungersnøden rammer allerede 6,5 millioner mennesker, og man frykter tallet kan nå ni millioner. Pokot er svært hardt rammet og står helt uten avlinger.

Vi har en unik mulighet til å supplere det hjelpearbeidet internasjonale aktører og kenyanske myndigheter står bak, sier Rune Mjølhus, NLMs stedlige representant i Øst-Afrika.

Gjennom vårt samarbeid med den lokale kirken når vi mye lengre inn i distriktene enn hjelpeorganisasjoner som kommer inn i området under en konkret tørkekatastrofe. Våre sterke bånd til grasrota i lokalbefolkningen gjør at vi når de mest marginaliserte: De som bor i utkanten av områdene de store hjelpeorganisasjonene når, fortsetter han.

LES OGSÅ: Rekordbehov for nødhjelp

200.000 kroner. Foreløpig er prosjektkostnadene beregnet til 650.000 kroner, og NLM har forpliktet seg til å dekke 200.000 kroner. Det islandske utenriksdepartementet støtter arbeidet gjennom SIK med 350.000 kroner. Man regner også med å få inn midler tilsvarende 100.000 kroner i Kenya.

NLM driver normalt ikke nødhjelp, men har i stedet jobbet med langsiktige bistandsprosjekter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter