Nyheter

Fikk kake etter kritikk

Godhetsfestivalen i Stavanger lar seg ikke provosere av kritiske journalister.

Onsdag ettermiddag kunne de ansatte i Vårt Lands redaksjon i Oslo kose seg med bløtkake. Foranledningen var at journalist Jarle Kallestad i mandagsavisen gikk langt i å kritisere Godhetsfestivalen i Stavanger:

«Borte er mørkemannsstempelet og påminnelsene om hvor intolerant og diskriminerende kirken er. Under den årlige Godhetsfestivalen i Stavanger kan kristenfolket glede seg over store og ukritiske oppslag i pressen.»

I løpet av en uke resulterte kristen godhet blant annet i at sju hus ble malt, 22 hager stelt, en rekke hoder klipt og et stort antall biler vasket.

«Selvsagt er det ingenting galt i at spreke unge kristne maler husveggene til pensjonister som ikke lenger kan klatre i stiger. Og hva er bedre enn at en motorkyndig kristen skifter tennplugger i bilen til den upraktiske naboen? Slik skulle vel det kristne livet leves dag ut og dag inn, og slik leves livet det for mange aktive kristne alt mens toneangivende medier gjør det til en spesialitet å gnåle om en ubarmhjertig kirke med ekskluderende standpunkter i samlivsetikken. Problemet oppstår i det øyeblikk godheten skal stilles ut og gjøres til et objekt for å skape et positivt bilde av kristenfolket,» skrev Kallestad.

De sure minene har imidlertid latt vente på seg. Sammen med en kake som ble levert Vårt Lands redaksjon onsdag ettermiddag, var derimot et kort med følgende påskrift: «Vi tror fortsatt små ting gjort i kjærlighet kan forandre. Hilsen godhetsfestivalen i Stavanger».

Jarle Kallestad ved avisens Bergens-kontor fikk onsdag beskjed fra sitt lokale konditori om at et en kake fra IMI-kirken var på vei til ham, men da han ved arbeidstidens slutt ikke hadde mottatt noe som helst, konkluderte han med at bakverket hadde havnet i Oslo.

Uansett er det tanken som teller, kommenterer han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter