Nyheter

Gambari tilbake til Burma

FN-spesialutsendingen trolig tilbake første uka i november.

FNs spesialutsending til Burma Ibrahim Gambari vil trolig besøke landet igjen første uke i november. Det burmesiske regimet har gått med på å framskynde Gambaris besøk.

Noen nøyaktig dato er ikke fastsatt, men Gambari vil dra til Burma i forlengelsen av rundreisen han nå gjennomfører i det sørlige Asia, ble det opplyst på FN-hold tirsdag. Han er i regionen for å drøfte krisen i Burma med ledere i andre land.

Gambari sa tirsdag at han «føler seg oppmuntret» av indiske løfter om støtte til arbeidet med å løse krisen i Indias militærstyrte naboland. India er blitt anklaget for en unnfallenhet i Burma-spørsmålet som er landet som kalles verdens største demokrati lite verdig.

– Ethvert land må selv bestemme hvordan det skal håndtere forholdet til Burma, fastslo FN-utsendingen tirsdag. – Jeg er svært oppmuntret over svarene jeg fikk, tilføyde han etter samtaler med Indias statsminister Manmohan Singh og utenriksminister Pranab Mukherjee.

India har de siste årene hatt nære forbindelser med generalene som styrer Burma. Regjeringen i New Delhi har uttrykt «bekymring» over det burmesiske regimets forfølgelse av opposisjonelle, men gått imot internasjonale sanksjoner mot regimet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter