Nyheter

Denne kalk... og anemi

«Denne kalk er den nye pakt i mitt blod?» Mange tar et langt gjesp ? dette forstår vi ikke noe av! Dette er kirkespråk og lyder som gresk med hebraisk aksent. Handler dette om å gjøre en avtale med kalkpulver og noe blodsøl?

Blodsøl har vi nok av i denne verden, i krigssoner og Oslos bakgater for den saks skyld. På tv og video er blodpøler blitt underholdning for mange. Likevel roper vi «mer blod» slik som når vi sloss så busta føyk i skolegården som barn.
Men blodgivere har vi ikke nok av. Det vet sykehusene våre.
Nylig delte jeg ut nattverd i kirken sammen med presten. Jeg sa: Dette er Jesu blod ? gitt for deg! Blodgiveren var ikke anonym. Og, jeg kunne observere: Noen drakk seg til en lettet samvittighet og gledestårer. Jeg knelte og drakk selv fordi jeg trengte tilgivelse. Og, jeg tror på dette: «Han fridde oss fra våre synder med sitt blod.»
Det finnes et blod man ikke får i poser eller som gis intravenøst. Det kommer fra et menneske, Jesus Kristus, som også var Guds sønn. Du drikker dette blodet av en kalk ? et beger. Jesu blod er verken aidsinfisert eller koster noe. Her er ingen blodmangel. Dette blodet ble utøst en gang for alle til syndenes forlatelse. Blodet utdeles i kirker og andre steder til alle som trenger det.
Jeg tenker: Lider vi av en selvpåført anemi i våre menigheter og kirker? Er blodets sentrale plass og rensende kraft kommet i bakgrunnen også i forkynnelsen? For Jesus var da virkelig blodgiver?

Åp 1,4-6

Arne Nordahl er uføretrygdet. På deltid er han mentor og rådgiver, blant annet for flymisjonen MAF internasjonalt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter