Nyheter

– Vi har fortjent prisen

Prisvinneren selv var ikke i tvil om at arbeidet til KFUM-kameratene var en verdig vinner av Petter Dass.

Eivind Arnevåg og KFUM-kameratene ble tildelt prisen for sin folkelighet og formidling av troen på Gud, i god Petter Dass ånd. Sjefredaktør Helge Simonnes avslørte vinneren til full applaus i Oslo domkirke torsdag kveld.

Det første Arnevåg gjorde etter å ha løftet Petter Dass-statuen i lufta, var å rope ut fotballklubbens heiarop med god respons fra «kåffere» blant publikum.

Juryens begrunnelse

KFUM-kameratene Oslo ble stiftet i 1939 og har siden 1960-tallet holdt til på Ekebergsletta i Oslo. «Kåffa», som er klubbens kallenavn, er i dag primært en fotballklubb, med om lag 1.250 spillere fordelt på nærmere 90 lag. Dette gjør Kåffa til en av de store breddeklubbene i Oslo fotballkrets. Arnevåg har vært engasjert i klubben siden 1981, med kun et par mindre opphold.

I juryens begrunnelse for prisvinneren heter det blant annet at:

«Fotball er noe av det mest folkelige som finnes i Norge. KFUM-kameratene har gjennom mange år vist en unik evne til å kombinere idrett og naturlig kristentro gjennom verdiformidling, andakter og forkynnelse, leirarbeid og evnen til å inkludere på tvers av bakgrunn, kjønn, religion og talent. De færreste idrettshaller i Norge har eget kapell. KFUM-hallen har det, og det blir brukt».

Fornøyd med avgjørelsen

– Juryen har vært veldig god i år. Prisen er veldig fortjent, sa Arnevåg i sin takketale.

Videre snakket han om at ingen ville kombinere idrett og kristent arbeid før fotballklubben KFUM gjorde det i 1939. Og han ga skryt til alle dem som jobbet i KFUM før han startet i 1981.

– Det er en rekke av gode folk som har gått foran meg. I kirken her i dag er det mange som har hatt lang fartstid i klubben, både 5, 10 og 15 år. Flere av dem møter opp tre, fire, fem ganger i uka for å støtte arbeidet.

Klubben har vokst fra 4-5 lag i begynnelsen til 90 lag i dag. Arnevåg fortalte at mange som har kommet for å spille fotball også har tatt valget om å bli kristne.

– Takk for prisen, vi skal fortsette vårt gode arbeid, sa Arnevåg til full applaus i domkirken.

Sjefredaktør Simonnes fulgte opp med:

– Hvis du ikke var overbevist om av juryens begrunnelse for årets prisvinner, er du hvert fall det nå etter Eivind Arnevågs takketale.

LES OGSÅ: «Slik Jesus ville at fotballen skulle spilles»

Vant skribent-stipend

I løpet av kvelden ble også et stipend på 10.000 kroner utdelt til 21 år gamle Kristine Madeleine Banggren fra Hole i Hedmark. Hun bor nå i Bergen der hun studerer jus. Banggren vant dermed skribentkonkurranse som ble lyst ut av Vårt Land tidligere i høst. Stipendet skulle gå til en ung stemme som har utmerket seg i Vårt Lands debattforum om verdispørsmål og religionens plass i samfunnet – og som fortjener støtte til å utvikle seg videre som debattant.

– Det er et underskudd av kvinner og unge i den offentlige debatten. Derfor er det viktig for oss å løfte fram unge kvinner, sa debattredaktør i Vårt Land, Johannes Morken, da han delte ut stipendet.

– Tusen takk, dette setter jeg pris på. Det er ikke lett å være ung jente og fremme kristne verdier på nettet i dag. Nylig har både Erna Solberg og Haddy N'jie fortalt om grov hets. Jeg håper å være med på å skape en generasjon som kan tilføre en god kultur på nettet, sa Banggren i Oslo domkirke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter