Nyheter

Varsler bibelskole-endringer i høst

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil se på lovendringer som kan regulere andelen utenlandske studenter på norske bibelskoler.

I fjor skrev Vårt Land om den store andelen med utenlandske elever på bibelskolene i Norge. På Norges største bibelskole, Filadelfia bibelskole­ Oslo, var det mellom 110 og 120 utenlandske elever skoleåret 2014/15. For disse fikk bibelskolen om lag 8,5 millioner kroner i statsstøtte. I snitt hadde nesten hver tredje bibelskoleelev utenlands statsborgerskap.

LES OGSÅ: Fyller bibelskolen med au pairer

I etterkant av avsløringene meldte Isaksen at departementet ville se på om bibelskolene fylte «Stortingets intensjoner med skoleslaget». Men ett år etter hadde ingenting skjedd. Og ved skolestart kunne avisen Dagen melde at andelen utlendinger på bibelskolene var så å si uendret. Hver av bibelskoleplassene har statsstøtte på 92.000 kroner, noe som betyr at det blir brukt 25,8 millioner kroner på statsstøtte til utenlandske statsborgere på norske bibelskoler.

LES OGSÅ: Fyller fortsatt bibelskolene med utlendinger

Måtte spørre igjen

Det fikk Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien til igjen å stille spørsmål til statsråden i Stortinget: «Hvorfor er ikke dette gjort over ett år etter at det ble sagt det skulle gjøres og hva vil statsråden gjøre for å påse at Stortingets intensjoner blir ivaretatt?»

Rett før helgen kom svaret fra Torbjørn Røe Isaksen. Han henviste til fjorårets svar der han sa han ville gjennomgå finansieringsordningen og regelverket for bibelskolene «særlig med tanke på andelen utenlandske elever ved skolene».

Lover endringer i høst

Denne gjennomgangen er nå helt i sluttfasen og han vil sende regelendringen på høring i løpet av høsten.

Ifølge kunnskapsministeren er det i dag 20 bibelskoler som får statstilskudd.

Kunnskapsdepartementet ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å gå ut med flere opplysninger om endringene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter