Nyheter

Vanskelig nyttår for Joshua French – moren frykter for livet hans

Joshua French kollapset på cellen, forteller moren.

Kinshasa (NTB): Joshua French kollapset nyttårshelgen på sin celle i Ndolo-fengselet i Kinshasa i Kongo. Ifølge moren er helsetilstanden hans kraftig forverret.

Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, skriver på sin blogg at sønnens helsetilstand gradvis skal ha blitt dårligere i romjulen.

Legen skal ha ment at han måtte på sykehus, forteller hun på bloggen.

Dette er Frenchs sjuende jul i fengel i Kongo:

LES OGSÅ: – Jeg ber hver dag men det er min egen business

Dårlig

French skal ha blitt svært dehydrert og dårlig etter en omgang med oppkast og diaré. Også medfangene ble mer og mer bekymret, forklarer hun i bloggen.

«Det er også varmt i cella slik at det er lett å bli dehydrert. Daglig prøvde jeg å si fra til fengselsledelsen», skriver moren.

Advokat Hans Marius Graasvold opplyser til VG at det i samarbeid med den britiske konsulen i Kongo jobbes med å få French overført til sykehus.

Fem år

Joshua French, som har sittet fengslet i over fem år i Kongo, kollapset nyttårshelgen på gulvet i cellen han deler med flere andre fanger.

«Fangene var allerede innestengt med metalldør, og de banket og skrek på vakter for å få hjelp. Det hjalp ikke. Så krøp de opp på øvre køyesenger og ropte ut av gluggene. Da fikk de tilkalt noen. Tre fanger bar Joshua bort til sykestuen og fengselslegen ble tilkalt», skriver moren.

«Josh fikk ikke sove sist natt, han spiser ikke, men har drukket noe. Han er nå tilbake på sin celle», skriver moren videre.

Under fire år i kongolesisk fangenskap ba Joshua French moren Kari Hilde French om la være å besøke ham. Men etter at Tjostolv Moland døde i august 2013 og sønnen ble tiltalt for drap reiste moren omsider til Kongo. Mens presset mot Joshua gjør ham stadig sykere, har Kari Hilde sagt at hun ikke forlater landet før hun får med seg sønnen, død eller levende.

LES OGSÅ: – Jeg ga Joshua en god klem

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter