Nyheter

Ut av skyggen

Sjakkspiller Jon Ludvig Hammer drakk alkohol for første gang da han vant en turnering nylig. Men det blir lenge til neste gang.

– Magnus Carlsen avsluttet storturneringen Norway Chess med tap i den norske duellen. Hvordan føles det å vinne, Jon Ludvig Hammer?

– Et vanskelig spørsmål som jeg egentlig ikke klarer å svare kort på. Men hvis jeg må oppsummere: Det føles godt! Jeg har vunnet mot ham én gang tidligere. Da var jeg ti år.

– Er du vanligvis en dårlig taper?

– Ja, jeg er en ekstremt dårlig taper og blir skikkelig forbanna. Jeg prøver å ikke la det gå utover andre, men det er ikke alltid så lett. Etter et tap vil jeg helst snakke med noen, dele frustrasjonene over hvor dum motstanderen har vært, til tross for at han har vunnet. Taper jeg i fotball er det mer høylytt skriking.

– Hva fikk deg til å ville satse på sjakk?

– Vi liker ting vi er gode til. Jeg begynte med sjakk på SFO og vant mange partier. Når man først blir bitt av basillen er det kjørt, men det var en spe begynnelse. Jeg spilte en time i uka. I dag kan jeg bruke en time på ett trekk.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Hender det at du får «mark i magen» av all ventingen?

– Ja, da går jeg ofte en tur mens motstanderen tenker, kaster litt vann i ansiktet, eller spiser litt. Sjakkspillere har ofte ikke den beste dietten. Det går mye i sjokolade og brus. Denne turneringen prøvde jeg å holde et jevnt blodsukker ved å spise proteinbar.

– Er det irriterende å nesten alltid komme i skyggen av Magnus Carlsen?

– For meg var Magnus veldig irriterende frem til jeg var 16 år. Da skjønte jeg at i stedet for å tenke på ham som en rival, kan jeg lære av ham.

– Har sjakk fått et ufortjent nerdete stempel?

– Sjakkspillere kommer nok høyt opp på nerdelisten, selv om vi egentlig er som alle andre – veldig forskjellige. Jeg tror ikke noen tenker på Magnus Carlsen som nerdete når han er modell. Jeg er derimot veldig nerdete.

– Når var sist du gjorde noe for første gang?

– Da jeg vant kvalifiseringsturneringen til Norway Chess, drakk jeg mitt første glass alkohol. Cava. Det smakte ikke godt. Om det ikke blir 25 nye år til neste gang, blir det hvert fall en god stund til. Jeg liker å holde meg i komfortsonen, ha kontroll og ikke prøve nye ting.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter