Nyheter

USA ber Myanmar gi rohingyaene statsborgerskap

Myanmar er under hardt internasjonalt press.

USA ber Myanmar gi den muslimske, undertrykte rohingya-minoriteten mulighet til å bli statsborgere i landet der mange av dem er født og oppvokst.

– De bør ha en mulighet til å få statsborgerskap. 1,3 millioner av dem bor i Myanmar, likevel blir de stemplet som ulovlige innvandrere fra Bangladesh av myndighetene, sier den amerikanske statssekretæren Antony Blinken.

LES OGSÅ: Myanmar vil tøme landet for rohingyaer

Torsdag hadde han samtaler med Myanmars president Thein Sein. Fredag iverksatte landets marine for første gang en redningsaksjon rettet mot de mange rohingyaene og bangladesherne som driver rundt på havet på vei mot land lenger sør.

Samtidig har over 3.500 migranter enten svømt i land eller blitt reddet utenfor kysten av Malaysia, Indonesia, Thailand og Bangladesh siden begynnelsen av mai.

Mange av dem blir nå innkvartert i flyktningleirer etter at Indonesia og Malaysia har sagt ja til å innkvartere dem midlertidig.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Neste uke holdes en større konferanse om rohingyaenes situasjon i Oslo, der FNs tidligere spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar, Tomas Ojea Quintana, er blant deltakerne.

Ifølge Den norske Burmakomité er konferansen den mest omfattende internasjonale konferansen hittil om rohingya-spørsmålet.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter