ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Unge reagerer mer på religiøs hets

Ny ­undersøkelse viser at unge reagerer mer på ytringer som håner religion enn voksne.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Hån er å gjøre narr av religion uten noen ordentlig grunn. Det skiller seg fra kritikk, som man kan gi med en saklig grunn, sier Idil Ali (18), skoleelev ved Stovner videregående.

Hun og medelevene Lennart Tveita (18), Amid Al-Jaml (17), Terry Aniklet (17) og Stian Wammer (18) vokser selv opp i et av Oslos mest religiøst og etnisk mangfoldige områder. De synes det er interessant å høre resultatene fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes (NSD) ­ferske undersøkelse.

Mindre aksept

30.000 elever­ har i forbindelse med skole-
valget blitt stilt spørsmål om «­ytringer som håner religion bør tolereres». Et representativt utvalg voksne er stilt samme spørsmål.

Ny undersøkelse

  • Under årets skolevalg har elever i videregående skole svart på spørsmål om de mener «ytringer som håner religion bør tolereres», og om «rasistiske ytringer bør tolereres». Et representativt utvalg voksne er spurt om det samme.
  • 24 prosent av de unge sier seg helt eller nokså enig i at hån mot religion bør tolereres. 30 prosent av de voksne mener det samme.
  • 21 prosent av de unge sier seg helt eller nokså enig i at rasistiske meninger bør tolereres. 16 prosent av den voksne befolkningen mener det samme.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer